POP3 Emailaccount instelling in Outlook

Door middel van een POP3 emailaccount kunt u al uw emails binnen halen op uw computer. Hierbij heeft u ook de keuze hoelang emails online opgeslagen moeten blijven.
Indien u al uw emails wilt synchroniseren tussen meerderen apparaten kunt u gebruik maken van SMTP, zie hiervoor de juiste handleiding.

Deze instructies zijn gebaseerd op Outlook 2016 in de Nederlandse taal. Andere versies kunnen afwijken.

Outlook 2016 Bestand Open outlouk en klik op bestand.
 Account toevoegen knop

Klik vervolgens op Account toevoegen.

Account configuratie Er verschijnt nu een venster waarin we het nieuwe emailaccount gaan toevoegen.

Kies voor "Handmatige instellingen of extra servertypen"
en ga verder door op Volgende te klikken.
 Email service Kies vervolgens voor "POP of IMAP" en ga verder.
 Account instellingen

Vul in dit venster uw gegevens in.

Bij E-mailadres vult u het emailadres in dat u wenst te gebruiken.

Bij "Server voor inkomende e-mail" en "Server voor uitgaande e-mail (SMTP)" gebruikt u mail.uwwebsite.nl waarbij u uwwebsite.nl vervangt door de juiste domainnaam

Als "Gebruikersnaam" gebruikt u nogmaals uw emailadres en bij "wachtwoord" het bijbehorende wachtwoord, deze heeft u bij het aanmaken kunnen kiezen.

Als dit gereed is klikt u op de knop "Meer instellingen ..."

Uitgaande email instellingen

Nadat het nieuwe venster is geopend gaat u naar de tab "Server voor uitgaande e-mail".

Hier neemt u de instellingen over zoals in het voorbeeld.

Geavanceerde instellingen

Ga nu naar de tab "Geavanceerd".

Neem de instellingen over uit het voorbeeld. Let met name op de poortnummers.
"Inkomende e-mail (POP3)" moet zijn ingesteld op poort 110 en "Uitgaande e-mail (SMTP)" op poort 26.

Klik vervolgens op "OK".
Nadat het venster is gesloten kiest u voor "Volgende".

Uw email instellingen worden nu getest en de mailbox wordt op uw computer aangemaakt. Volg de stappen op het scherm om de configuratie af te ronden.